Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 2 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
oliwa 5 łyżek
majeranek 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. rozgniecionych
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Do oliwy dodać zioła, pieprz i sól czosnkową. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak powstałą marynatą posmarować boczek, owinąć w folię i wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie boczek przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp 180 stopni około 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 01.08.2012 20:21
pyszny
mehia 23.05.2011 21:26
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak