Papryczki pomidorowe z serem Capresi

Papryczki pomidorowe z serem Capresi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser capresi

    2 opakowania po 275 g
  • smietana 18%

    - 2 - 6 łyżek
  • szalotka

    2 szt
  • papryka czerwona

    6 - 8 (pomidorowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczki umyć odciąć czapeczki z góry, wymyć, usunąć pestki dokładnie wypłukać i odwrócić do góry \"dnem\" by obciekły.
W tym czasie rozrabiamy widelcem serek ze śmietaną lub mlekiem albo jogurtem. Świeże zioła i szalotki myjemy obieramy, osuszamy i drobno siekamy.
Dodajemy je do serka, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, lub innymi ulubionymi.
Papryki faszerujemy serem, posypujemy kurkumą lub mieloną czerwoną papryką. Wstawiamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy ok 10 minut w temp 180 stopni C. ew. podgotowujemy ją ze 125 ml wody na gazie około 15 minut - czyli do chwili aż skórka z papryki zacznie odchodzić od miąższu.
Podajemy z grzankami ( pieczywo ze słonecznikiem wysmarowane z obu stron zmiażdżonym z solą czosnkiem i zapieczone w piekarniku lub w tosterze).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat