Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczki pomidorowe z serem Capresi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser capresi 2 opakowania po 275 g
smietana 18% - 2 - 6 łyżek
szalotka 2 szt
papryka czerwona 6 - 8 (pomidorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczki pomidorowe z serem Capresi

Papryczki umyć odciąć czapeczki z góry, wymyć, usunąć pestki dokładnie wypłukać i odwrócić do góry \"dnem\" by obciekły.
W tym czasie rozrabiamy widelcem serek ze śmietaną lub mlekiem albo jogurtem. Świeże zioła i szalotki myjemy obieramy, osuszamy i drobno siekamy.
Dodajemy je do serka, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, lub innymi ulubionymi.
Papryki faszerujemy serem, posypujemy kurkumą lub mieloną czerwoną papryką. Wstawiamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy ok 10 minut w temp 180 stopni C. ew. podgotowujemy ją ze 125 ml wody na gazie około 15 minut - czyli do chwili aż skórka z papryki zacznie odchodzić od miąższu.
Podajemy z grzankami ( pieczywo ze słonecznikiem wysmarowane z obu stron zmiażdżonym z solą czosnkiem i zapieczone w piekarniku lub w tosterze).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak