Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
ryż do risotto 1 szklanka
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
marchewka 1 sztuka
bazylia do smau
sól do smaku
tymianek do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurczakiem

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Następnie smażymy na oleju na złocisty kolor.
Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu w garnku, Gdy będą już miękkie wsypujemy ryż i posiekany czosnek, smażymy jeszcze przez chwilę, a następnie wlewamy wodę i dodajemy: kostkę bulionową, bazylię, sól, pieprz i tymianek. Gotujemy aż ryż będzie się robił miękki w razie potrzeby podlewając odrobiną wody, następnie dodajemy kurczaka doprawiamy i gotujemy jeszcze przez 10-15minut.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak