Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z brokułów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 50 dag
seler korzeniowy 50 dag
białko 4
śmietana pół szklanki
bulion 2 szklanki
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat ćwierć łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z brokułów

Brokułu oraz obrany seler pokrojony w plastry włożyć do wrzącego bulionu. Po 10 minutach wyjąć brokuły a po 20 seler. Seler zmiksować z połową śmietany przyprawić solą pieprzem i gałką. ubić białka z 2 jajek na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą selerową. Osobno zmiksować brokuła z resztą śmietany i pozostałą pianą z ubitych białek doprawić solą pieprzem i gałką. W wysmarowanej masłem formie ułożyć warstwami masę z brokułów i selera, przykryć folią aluminiową, wstawić do większej formy z gorącą wodą i piec około godziny w nagrzanym piekarniku. Gdy pasztet wystygnie, wstawić go na kilka godzin do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak