Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiąca zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl
cebulki 2 szt
pieczarki 100 gram
ząbek czosnku
papryka czerwona 1 szt
bulion 4 szkl
mrożony groszek 120 gram
marchewka 2 szt
Kukurydza z Puszki 100 gram
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiąca zupa

Ryż gotować 15 minut. Marchewkę i pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Wlać bulion, włożyć cebulę, machewkę i paprykę, gotować 5 minut. Dodać pieczarki, kukurydzę i groszek, gotować następne 5 minut. Przyprawić, czosnek posiekać. Tartą bułkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać natkę i czosnek, przesmażyc. Dodać ryż, wymieszać. Zupę wlać do talerzy, dodać porcję ryżu z bułką i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak