Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 2 szt
włoszczyzna
pieprz ziarenka 3 szt
pora 3 szt
cebula 1 szt
margaryna 2 łyżki
bułki 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól
tymianek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porowa z grzankami

Włoszczyznę zalać wodą, dodać sól, ziarna pieprzu i estragon. Wrzucić skrzydełka. Cebulę i pory pokroić. W rondlu stopić łyżkę margaryny, wrzucić pory i cebulę, przesmażyć, dodać kilka łyżek gotującego się rosołu. Przykryć, dusić ok. 39 minut. Skrzydełka wyjąć, obrać z mięsa. Mięso i natkę dodać do porów, przetrzeć przez sito. Rosół przecedzić. Wlewac do zmiksowanych porów, przyprawić. Bułki obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Resztę margaryny rozgrzać, zrumienić grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak