Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERŚ KURCZAKA W POLSKICH BARWACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
mleko 1/4 szkl
mąka 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIERŚ KURCZAKA W POLSKICH BARWACH

Wypłukany i osuszony filet pokroić na 3 cm paski, usmażyc na złoty kolor, podlewając nieco wody.
połowę mięsa przełożyć do drugiej patelni , dodać koncentrat pomidorowy i paprykę słodką, wymieszać i chwilę poddusić.
Do drugiej części mięsa dodać mleko wymieszane z mąką i tez poddusić.
Oba mięsa doprawić do smaku.
Ułożyć na przemian na półmisku białe i czerwone porcje, podawać np. z ryżem ugotowanym na sypko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak