Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z orzechami i jablkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl
olej roślinny 1 szkl
cukier drobny 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko winne 2 szt
kakao 2 łyżki
orzechy włoskie 1 szklanka
jajko 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z orzechami i jablkami

Cukier i jajka wymieszać, dodać olej, mąkę i proszek do pieczenia, sodę i kakao. Obrać jabłka ze skorki, wyciąć gniazda, pokroić w kostkę. Orzechy posiekać drobno. Dodać do ciasta piec w temperaturze 180-190 stopni około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 06.11.2011 15:34
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak