Ciasto ucierane z orzechami i jablkami

Ciasto ucierane z orzechami i jablkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szkl
  • olej roślinny

    1 szkl
  • cukier drobny

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłko winne

    2 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • jajko

    4 szt
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier i jajka wymieszać, dodać olej, mąkę i proszek do pieczenia, sodę i kakao. Obrać jabłka ze skorki, wyciąć gniazda, pokroić w kostkę. Orzechy posiekać drobno. Dodać do ciasta piec w temperaturze 180-190 stopni około 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

06.11.2011 15:34
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat