Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surowka z kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 glowka
marchew 300 g
żółtko jajek 1 szt
musztarda 0.5 lyzeczka
olej 3-4 lyzki
sól, pieprz i cukier 1 lyzeczki
ocet winny 1 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: surowka z kapusty

oczyszczona kapuste kroimy w cwiartki i wykrawamy głąb.szatkujemy.
obrana i umyta marchew scieramy na tarce.rodzynki przelewamy ciepla woda i osaczamy.zoltko mieszamy z musztarda,powoli wlewamy olej,ubijamy.dodajemy ocet.doprawiamy,sola,pieprzem i cukrem.skladniki mieszamy z sosem.odstawiamy na 1 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.01.2012 23:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak