Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle makaronowe z pieczarkami

apb
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 300 g
pieczarki 400 g
cebula 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle makaronowe z pieczarkami

Makaron ugotować al dente, cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, dorzucić pokrojone pieczarki(także w kostke) podsmażyć. Nadziewać ugotowane muszle farszem. Podawac jako przystawke, dobrze smakują z barszczem czerwonym.
Można też gotowe muszle włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać startym żółtym serem, i zapiec.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.02.2011 20:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak