Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab duszony w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej 3 łyżki
piwo jasne 1 szklanka
marchew 1
pietruszka 1
seler
cebula 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostki rosołowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab duszony w piwie

mięso natrzeć solą i pieprzem ( można też użyć ziarenek smaku- u mnie zawsze są one pod ręka) odstawiamy do lodówki na 3-4 godz.
następnie zamarynowane mieso zrumień ze wszystkich stron. warzywa pokrój w słupki.
piwo i szklanke wody zagotuj, dodaj kostki rosołowe i koncentrat pomidorowy.
mięso duś w piwie pod przykrykiem ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 03.01.2011 12:39
Fajny przepis, ale dzisiaj najchętniej samo piwo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak