Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula
jajko 2
przecier pomidorowy
musztarda łyżka
czosnek 2 ząbki
suszone pomidory
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Pomidory, cebulę, czosnek drobno siekamy. Mięso wyrabiamy z jajkami, bułką tartą i przyprawiamy. Dodajemy do niego posiekane warzywa. Formę do keksa natłuszczamy i posypujemy bułką tarta i układamy w niej mięso. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak