Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy ze schabu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
boczek wędzony 10-20 dag
cebula 1 szt
ogórek kiszony 2-3 szt
musztarda
grzyby suszone 1-2 garście
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy ze schabu

Schab pokrój w plastry (ok 1,5 cm) i rozbij je mocno. Każdy kotlet posmaruj musztardą z jednej strony. Pokrój w cząstki cebulę i ogórki. Nastepnie przygotuj boczek krojąc go w paseczki. Układaj na każdym kotlecie po stronie przesmarowanej musztardą po kawałku cebuli, ogórka i boczku. Nastepnie zwiń bitke w zraza i zepnij wykałaczką. Każdy zraz obtocz w mące i połóż na patelnię na rozgrzany olej. Smaż do uzyskania złotego koloru. Przełóż usmażone mięso do brytwanny i zalej bulionem. Dodaj suszone grzyby i przyprawy do smaku. Duś do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.12.2013 07:09
Bardzo apetyczne :)
Seba 15.02.2013 08:25
smaczne
Ada-Gaba 01.12.2012 07:27
wyśmienite
Łukasz15 25.06.2012 09:55
Super
zdzislawa2 13.03.2012 17:03
świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak