Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka brzoskwiniowo jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kilogram
cukier żelujący 500 gram
cukier 500 gram
jabłko kwaśne 500 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka brzoskwiniowo jabłkowa

Brzoskwinie obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę, kroimy w kostkę, jabłka obieramy i również kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem, smażymy ok 30 minut dodajemy cukier żelujący, przekładamy, do wyparzonych słoików, szczelnie zamykamy, odstawiamy do ostygnięcia dnem do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.09.2013 09:13
domowa jest dobra
Małgorzata106 27.03.2012 19:18
super
pawelek 25.02.2011 19:52
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak