Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony na maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1-2 kg
masło do smażenia
margaryna do smażenia
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony na maśle

Karpia oczyścić, zdjąć skórę (koniecznie), przyprawić wg gudtu, ja daję tylko sól i pieprz. Masło rozpuśćic na patelni, by sie nie przypalało dodać troche margaryny. Karpia smażyć z obu stron na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.02.2014 07:29
Uwielbiam smażonego na maśle :)
smakoszek 10.10.2013 21:24
moja ulubiona rybka:)
Ela15 11.12.2012 11:49
smaczny
Tika4444 18.11.2011 21:17
pycha
Tika4444 18.11.2011 21:17
pycha
gusia1000 24.09.2011 18:25
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak