Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z piekarnika z cebulką i suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
sól
pieprz
suszone pomidory
oliwa
filet z dorsza 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z piekarnika z cebulką i suszonymi pomidorami

Filety z dorsza rozmrażamy i kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem.

Każdy kawałek ryby skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi pomidorami (ja użyłam takich bez zalewy, po prostu suszonych pomiodrów) oraz kładziemy krążki cebuli (cebulę też należy doprawić solą i pieprzem).

Zawijamy szczelnie w folii aluminiowej i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C przez ok 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 09.03.2012 16:16
super!
Sarenka 21.08.2011 09:44
Alez kusi!!!
bercik1 05.05.2011 00:35
wspaniału
Dawid15 27.03.2011 12:29
Świetne:}
wedith1 09.02.2011 23:16
Podoba mi się!!!
IlonaAlbertos 06.01.2011 19:01
Świetny przepis. Aż chce się zjeść.
gacopierz23 03.01.2011 12:28
super rybka i jeszcze te brokuły uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak