Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo-jogurtowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 250ml
smietana 18% 3 łyżki
cebula biała 1
cebula czerwona 1
Szczypiorek cienki mały pęczek
jabłko ćwiartka
sól
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny kilka kropelek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo-jogurtowy

Cebulki obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć na sito, przelać wrzątkiem a następnie zimną wodą, dokładnie osączyć. Jogurt wymieszać ze śmietaną, dodać cebulę, drobniutko posiekane jabłko.Doprawić solą, cukrem, pieprzem i sokiem cytrynowym, odstawić na ok. 30 min. do lodówki. Po wyjęciu posypać szczypiorem. Sos idealny do pieczonych ziemniaków, mięs i warzyw. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 23.11.2012 18:04
pyszny
Wacław 18.07.2012 10:34
świetny !
Bożena13 16.07.2012 21:44
uwielbiam takie sosy;))
Grazyna0211 20.06.2012 19:07
fajny pomysł
aga130982 16.06.2012 07:12
mniam
Seba 27.05.2012 13:12
super
Wafelek2601 28.04.2012 08:51
fajny
dorotka0000025 14.04.2012 14:16
lubie
dorotka0000025 14.04.2012 14:16
lubie
SylwiaMagdaSabin 11.04.2012 17:32
smaczny
olkaaa 08.03.2012 07:31
często go robię
caralajna 02.03.2012 15:25
świetny
Ada-Gaba 01.03.2012 11:27
b.dobry
Dorian 29.02.2012 10:32
ekstra
fictor123 16.12.2011 09:33
mniammmmmmmm
kanu83 16.10.2011 16:40
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak