Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
oliwa 1 łyżka
jajko 1 szt.
sól do smaku
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 1 szt.
olej
grzyby suszone 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Sprawdzić kapustę czy nie jest za kwaśna, jeśli jest bardzo kwaśna to przepłukać ją w zimnej wodzie. Kapustę ugotować i pokroić. Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować i posiekać. Posiekaną cebulę przesmażyć na oliwie, dodać kapustę i grzyby, dusić przez chwilę. Zagnieć ciasto na pierogi z podanych składników, cienko rozwałkować, wyciąć krążki. Nakładać farsz i skleić ciasto. Pierogi z kapustą gotować w osolonej wodzie (3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak