Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 30 dag
cebula 1 szt
pomidory 30 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w sosie pomidorowym

Fasolę zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie. Pomidory rozgotować, przetrzeć przez sito i dodać do fasoli. Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, dodać mąkę , wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z fasolą, zagotować. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z parówkami lub kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.09.2012 20:21
smaczna
Katarzyna158 13.11.2011 23:41
pychota
rosik93 06.07.2011 23:59
mniam
Jolanta40 26.01.2011 00:29
fajne
RenataZ-et 03.01.2011 10:59
Hahaha :D:D:D
Iwona51
Iwona51 03.01.2011 10:45
Rewelacyjne ,tylko w nocy pierzyna stoi po fasolce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak