Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z płatków owsianych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 20 dag
mleko 1 szklanka
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
jaja 2 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z płatków owsianych

Płatki owsiane zalać ciepłym mlekiem i pozostawić na pół godziny aby napęczniały. Następnie ugotować, wystudzić, dodać mąkę, masło, żółtka i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Łyżką nabierać masę, kłaść na rozgrzany tłuszcz, spłaszczać powierzchnię i smażyć racuszki z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem lub oblane sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 28.11.2012 19:02
ciekawe
Katarzyna59 28.11.2012 12:45
super
Iwona51
Iwona51 05.02.2012 01:00
super
manaika 20.12.2011 23:03
ciekawy przepis
Gosia32
Gosia32 06.06.2011 09:45
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak