Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 40 dag
jaja 8 szt
masło 15 dag
drożdże 2 dag
rodzynki 10 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
aromat cytrynowy 0,5 łyzeczki
tłuszcz do formy
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik

Ser przemleć przez maszynkę. Masło ucierać z cukrem pudrem i zmielonym serem, stopniowo dodając po jednym żółtku. Pod koniec dodać 1 całe jajko. Drożdże rozdrobnić, wymieszać z masą serową. Następnie dodać ubitą pianę z białek, rodzynki, skórkę pomarańczową i aromat. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 45 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.10.2012 23:06
fajny ten serniczek
Katarzyna59 25.08.2012 15:12
super
Angelika10 28.11.2011 21:27
Pycha.
m1monika 31.10.2011 10:37
pyszny serniczek
Monika193
Monika193 04.01.2011 09:18
upiekę dla męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak