Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
boczek wędzony 20 dag
oliwa 3 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z ziemniakami

Do około 3 l wody włożyć obrane pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Po 10 minutach wrzucić oczyszczoną fasolkę, gotować do miękkości. W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz drobno posiekaną cebulę, lekko zrumienić. Do cebuli z boczkiem dodać mąkę, wymieszać, wlać 1,5 szklanki wywaru z ziemniaków i fasoli, gotować kilka minut, przyprawić do smaku solą pieprzem, maggi i sokiem z cytryny. Ziemniaki z fasolą wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać zieleniną. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.03.2012 07:55
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak