Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z soi

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 10dag ugotowanej
bagietka 1/2
mleko 1/2 litra
jajko 3
kasza manna 3-4 łyżki
cukier 10dag
cukier waniliowy
margaryna 3 łyżki
aromat migdałowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z soi

Ugotowaną bez soli soję zmiel (zanim ostygnie). Bagietkę pokrój na kawałki, namocz w mleku, odciśnij i także przepuść przez maszynkę. Połącz soję z bułką, dodaj cukier, cukier waniliowy, jajo, 2 żółtka, stopioną margarynę, kaszę mannę i aromat migdałowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Po kilku minutach kiedy kasza spęcznieje, delikatnie należy domieszać pianę z ubitych białek. Masę przekładamy do natłuszczonej formy budyniowej, szczelnie zamykamy. Umieszczamy w większym garnku, napełniamy gorącą wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Gotujemy 50 - 60min. Wyjmujemy ostrożnie i podajemy z sokiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 03.01.2011 08:20
tego przepisu nie znam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak