Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier puder 1 szklanka
masło 25 dag
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mleko 5 łyżek
wiórki kokosowe 1 szklanka
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 5 dag
żurawna suszona 5 dag
rum 50 ml
orzechy arachidowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Rodzynki i żurawinę namoczyć na kilka godzin w rumie. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po 1 jajku. Następnie dodać mąki, mleko, aromat, wiórka kokosowe, orzechy, rodzynki i żurawinę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy i piec w nagrzanym piekarniku około50 min w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.09.2012 20:06
super
Iwona51
Iwona51 13.02.2012 21:15
smaczna
IKrakowianka 12.11.2011 08:26
pyszna
aleksa123 10.11.2011 13:31
ciekawa
Sylwia56
Sylwia56 03.04.2011 09:43
super
Barbara/zuza22_85 19.03.2011 17:35
musze zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak