Ciasto trzepane

Ciasto trzepane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • mąka pszenna

    15 dag
  • cukier

    15 dag
  • olej

    1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 Łyżeczka
  • kakao

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

DO sztywno ubitej piany z białek dodać cukier, żółtka, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Po ubiciu wszytskiego podzielic na dwie czesci( do jeden dodac kakao). Pierwsze ciasto wyłożyc na blache i wykladac porcjami ciasto drugie(z kakaem). Piec ok 30-40 min w temp, 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

06.11.2011 15:33
o jej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat