Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 50 dag
olej 2 łyżki
marchewki 5
seler 1/2
pietruszka 2
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
cukier
ocet balsamiczny
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po grecku

Filety z dorsza kroimy w niewielkie kawałki posypujemy solą, mąką i smażymy. Warzywa kroimy w paski, cebulę w kostkę i wrzucamy na rozgrzane 2 łyżki oleju. Chwilkę smażymy, dodajemy 3 łyżki wody, solimy i dusimy do miękkości. Pod koniec dolewamy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku cukrem, papryką i octem balsamicznym. Wrzucamy kawałki ryby i delikatnie mieszamy. Serwujemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 06.03.2012 14:20
Świetne zdjęcie :) A rybkę po grecku wprost uwielbiam :) !
zuzanna_z 05.03.2012 12:55
ach jak ja to lubie
ewa19a 23.05.2011 21:21
pycha
Grażyna13 16.05.2011 08:50
Smakowity !
Iwona51
Iwona51 15.02.2011 10:47
pycha
Joanna108
Joanna108 11.01.2011 10:38
Robię podobne :) i to nie tylko z dorsza :)
IZABELA29 04.01.2011 10:34
super przepisik
bietka 03.01.2011 12:36
Napewno pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak