Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks w waflach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
cukier 15 dag
jaja 4 szt
migdały posiekane 10 dag
rodzynki 10 dag
morele suszone posiekane 10 dag
śliwki suszone posiekane 10 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
andrut
orzechy włoskie 10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Keks w waflach

Jajka z cukrem ubić, dodać migdały, rodzynki, orzechy, śliwki, morele, skórkę pomarańczową oraz mąkę wymieszaną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Ciasto dokładnie wyrobić. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć waflami. Na wafle wyłożyć ciasto i piec około 40 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.11.2012 16:24
fajny
edyta44 17.05.2012 14:37
tak fajne
olkaaa 24.04.2012 10:46
ciekawe
Monika193
Monika193 30.11.2011 07:01
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak