Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 BIT

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 8 paczek
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
śnieżka 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
krem do karpatki 1

Przepis i sposób przygotowania na: 3 BIT

Mleko skondensowane otwieramy , wylewamy do garnka i na małym ogniu ciągle mieszając podgrzewamy aż zgęstnieje. Gdy sgestnieje wyjmujemy z garnka i studzimy.
Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wcześniej namoczoną, roztopioną i rozpuszczoną żelatyną. Można do śmietany dodać odrobinę cukru pudru, ale chyba i bez tego jest dosyć słodka. W formie sernikowej układamy warstwę herbatników, smarujemy karmelem z mleka, po czym znów herbatniki, a na to krem karpatkowy. Następnie kolejna warstwa herbatników i na nią śmietana. Całość delikatnie posypać startą czekoladą. Wstawić na 4 godziny do lodówki. Najlepsze jest następnego dnia gdy herbatniki skruchną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 03.10.2012 12:11
Po prostu pychotka :)
parysek10 30.04.2012 13:09
bardzo dobre ciasto
SyMiki 29.05.2011 10:51
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak