Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borówka do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówki 1 kg
jabłka 2
cukier 30 dag
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Borówka do mięs

Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cukier dodajemy do wody zagotujemy na syrop. Następnie dodajemy pokrojone jabłka i gotujemy 3-5 minut. Gdy jabłka zaczną stawać się przezroczyste dodajemy borówki i gotujemy na małym ogniu 30-40 minut ciągle mieszając. Następnie gorącą masę przykładamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 04.11.2012 11:39
pysznie wyglada ;)
Grażyna13 05.03.2012 11:19
Pysznosci :)
Marlena/Kinia 22.02.2012 08:54
taka jest najsmaczniejsza!
BernadettaP 05.02.2012 10:02
Uwielbiam taką domową borówkę !
Ewelina38 08.11.2011 18:07
do mięska wyśmienita
Jolanta_P-S 18.07.2011 15:31
świetnie smakują z mięsem
anja3107 04.07.2011 11:51
ekstra przepis
Anna169Hosz 09.01.2011 10:22
Uwielbiam, zwłaszcza domowej roboty.
ben-ka 04.01.2011 09:29
Uwielbiam borówki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak