Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka ziemniaczana z podgardłem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jelita grube 60 cm
ziemniaki 2 kg
podgardło wędzone 30 dag
mąka ziemniaczana
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka ziemniaczana z podgardłem

Ziemniaki tarkujemy i odlewamy część wody. Zagęszczamy mąką, dodajemy przyprawę do ziemniaków oraz wytopione z tłuszczu podgardle wędzone pokrojone w kostkę. Całość mieszamy i taką masą faszerujemy kiszkę. Zawiązujemy białą nitką na końcach, przekładamy do blaszki. Polewamy roztopionym smalcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C. Pieczemy 2-3 godziny na złoty kolor. Pod koniec wyjmujemy blaszkę, kiszkę przewracamy i kończymy pieczenie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 23.05.2012 22:14
dobre :)
Grażyna13 03.12.2011 09:34
Prawdziwy przysmak :)
BernadettaP 28.11.2011 08:30
super :)
Ewa111 09.05.2011 19:23
świetne,od razu zrobiłam się głodna
pacpaw 23.01.2011 13:27
To może podobnego coś jak babka ziemniaczana - tez mam taką potrawę w księdze.
Jolanta_P-S 23.01.2011 10:19
piekę rozłożoną na blaszce nie we flaku
Jolanta_P-S 23.01.2011 10:19
U mnie nazywa się to kartoflak, piekę w piekarniku,
Emilia22 05.01.2011 13:41
zjadłoby się kawałeczek:)
MAR3STA 04.01.2011 17:20
już czuję ten zapach, ale pyszne!
ben-ka 04.01.2011 09:27
Poczęstuj chociaż wirtualnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak