Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kisielowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kisiel 15 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
mąka tortowa 25 dag
cukier puder 20 dag
masło 25 dag
jaja 3 szt
mleko 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kisielowe

Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, kisiel o dowolnym smaku, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Wlać ciasto do przygotowanej formy, piec około 50 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.12.2012 23:29
smaczne ciacho
KasiaK90 01.04.2012 09:48
świetny przepis
Iwona51
Iwona51 01.01.2012 13:46
pycha
Wokalista 07.12.2011 10:20
o kurczaczek, szkoda ze zdjecia nie ma bo fajny przepis.
Angelika10 30.11.2011 23:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak