Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
miód 2 szklanki
wódka 2 łyżki
mąka ziemniaczana
masło do posmarowania formy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika. Miód zagotować i stopniowo wlewać do mąki, stale ucierając. Ciasto ucierać ok. 20 minut, po czym wlać wódkę i ponownie dokładnie wyrobić. Przykryć je i odstawić do lodówki na kilka godzin. Stolnicę lekko posypać mąką ziemnaczaną, wyłożyć schodzone ciasto i rozwałkować je. Foremkami w różnych kształtach wycinać ciasteczka. Ciasteczka układać na wysmarowanej masłem blasze i piec w temp. 175 stopni na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.09.2011 19:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak