Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2,5 kg
papryka zielona
woda 1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
cebula 1 szt.
sól 3 łyżki
ocet 6 łyżek
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 20 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w galarecie

Pomidory i paprykę pokroić i układać w słoikach warstwami wraz z groszkiem. Zalewe zagotować, rozpuścić żelatyne, zalać słoiki i spasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.02.2012 11:22
fajny pomysł też jeszcze nie próbowałam
Wacław 04.10.2011 08:37
na pewno pyszne,nie znałem tego przepisu
SyMiki 25.07.2011 16:53
robię podobnie i pomidorki są super
Ewa111 02.03.2011 12:32
słyszałam o takim przepisie ale nigdy nie robiłam, wypróbuję w sezonie pomidorowym
RenataZ-et 25.02.2011 16:49
Super pomysł!
kuklik 25.02.2011 11:15
bardzo ciekawe
IZABELA29 17.02.2011 12:42
fajne
teresa18 10.02.2011 17:13
przepis mnie zainteresował, pierwsze słyszę o czymś takim
ben-ka 12.01.2011 11:45
Ten przepis to dla mnie nowość!
traktorek 04.01.2011 12:29
słyszałam o takich pomidorach lecz ich nie jadłam spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak