Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina do mięsa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kg
cukier 40 dag
woda 3/4 szklanki
jabłko 2 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina do mięsa

Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cukier dodajemy do wody i zagotujemy na syrop. Następnie dodajemy pokrojone jabłko i gotujemy 3-5 minut. Gdy jabłka zaczną stawać się przezroczyste dodajemy zmieloną żurawinę i gotujemy na małym ogniu 30-40 minut ciągle mieszając. Następnie gorącą masę przykładamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 03.04.2012 20:33
zawsze miałam ochotę sprawdzić jak smakuje z mięsem
Sroczka 11.02.2012 11:58
lubię żurawinkę dodać do mięsa
BernadettaP 10.12.2011 11:59
Mój Mężuś ją uwielbia :)
pacpaw 25.02.2011 11:18
ciekawe czy jest keczup żurawinowy :o)
Jolanta_P-S 24.02.2011 21:26
ma koleżankę, która jest maniaczką żurawinową, jadłam do schabu, całkiem, całkiem, ale znam takich co po pobycie w Szwecji nie mogą na nią patrzeć, tam nawet frytki podają z żurawiną;)
MAR3STA 14.01.2011 21:57
na pewno świetnie smakuje z mięskiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak