Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka awanturka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pumpernikiel 1 opakowanie
bryndza 15 dkg
pikantny keczup 2 łyżeczki
posiekana zielenina 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
szprotki 2/3 (wędzone, w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka awanturka

Bryndzę zmiksować z rybą, keczupem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Kromki pumpernikla smarować masą i układać jedna na drugiej - ostatnia kromka ma być nie posmarowana. Gotową stefankę zawinąć w płat folii spożywczej, przykryć deseczką, obciążyć i wstawić do lodówki co najmniej 2 godziny. Nastepnie pokroić ostrym nożem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 19.01.2012 08:00
fajne
Iwona51
Iwona51 03.01.2011 10:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak