Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan, papryka i cukinia w sosie jogurtowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
jogurt naturalny
czosnek
koperek
pieprz
sól
sok z cytryny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan, papryka i cukinia w sosie jogurtowym

Jogurt doprawić do smaku i połączyć z dużą ilością posiekanego koperku.
Cukinię i bakłażan pokroić w plastry 1cm grubości (wraz ze skórką) i usmażyć na oleju (z obu stron), po czym osaczyć na papierowym ręczniku.Paprykę pokroić w szerokie paski. Usmażyć. Warzywa podawać na gorąco lub na zimno, polewając zimnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 03.11.2011 20:58
muszę wypróbować
agata1722
agata1722 27.06.2011 10:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak