Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śliwkowy do karpia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożone śliwki 20 dkg
cynamon
imbir
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śliwkowy do karpia

Śliwki rozmrozić, opłukać. Miąższ zmiksować z winem. Dodać szczyptę cynamonu, mielonych gożdzików, imbiru oraz sok z cytryny. Przyprawić solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.01.2011 10:48
smaczne
RenataZ-et 03.01.2011 00:46
Fajny ten Twój sposób na sos śliwkowy. Ja robię go troszkę inaczej ale z przyjemnością skorzystam z Twojego przepisu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak