Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
sok z cytryny
jajko 2 sztuki
mąka do panierowania
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia wypatroszyć. Oskrobać z łusek, umyć. Pokroić w dzwonka. Posolić, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 30 minut. Dzwonka obtoczyć w roztrzepanych jajkach i mące. Kłaść na rozgrzanej oliwie i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.01.2011 10:47
Lubię karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak