Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier puder 30 dag
śmietanka kremowa 150 ml
orzechy arachidowe 20 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
spirytus do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa

Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na pulchna masę. Orzechy zmielić w maszynce do orzechów. Następnie do utartego masła z cukrem dodawać po łyżce śmietany i łyżce zmielonych orzechów arachidowych. Masę przyprawić do smaku spirytusem lub sokiem z cytryny.
Przekładać torty i ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.02.2014 21:43
Podoba mi się pomysł.
misia53 21.05.2013 21:25
skorzystam z twojego przepisu dlatego biorę do ulubionych
Natalia/tubisiek 31.01.2013 11:11
świetna!
mela25 26.01.2013 14:18
Super ta masa
manaika 13.04.2012 15:32
super!
Wafelek2601 11.11.2011 09:35
pyszna
mehia 11.03.2011 19:04
niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak