Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszcz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 50 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 7 ziaren
Goździki całe Prymat 2 sztuki
koncentrat buraczany 2 łyżki
sok z czerwonej porzeczki 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszcz

Grzyby moczyć w wodzie przez całą noc. Rano ugotować w tej samej wodzie. Ugotować warzywa w 2,5 litra wody. Wywar odcedzić. Zalać nim starte buraki, dodać wywar z grzybów, pokrojony czosnek, ziele, liście i goździki. Gotować pół godziny. Przecedzić. Przyprawić solą, pieprzem, koncentratem, sokiem z porzeczek. Podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.01.2012 19:10
apetycznie wygląda :)
Seba 18.08.2011 10:35
uwielbiam barszcz
Katarzyna/kate1980 15.02.2011 13:32
super pomysł z tym sokiem zrobiłam barszczyk wg tego przepisu wyszedł naprawdę pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak