Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie zielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 1 kg
bulion warzywny 4 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wino białe wytrawne 0,5 szkanki
śmietana 2 łyżki
szpinak ugotowany przetarty 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie zielonym

Do bulionu warzywnego włożyć pokrojoną na porcje rybę, gotować około 15-20 minut. Mąkę wymieszać z roztopionym masłem, dodać śmietanę i wino. Rybę wyłożyć na talerz, do wywaru wlać zasmażkę z winem i śmietaną, przetarty szpinak, zagotować, przyprawić do smaku. Rybę zalać gorącym sosem. Podawać z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.07.2013 23:08
To coś dla mnie.
Angelika10 13.07.2012 00:14
Pycha
zuzanna_z 26.05.2012 11:10
smaczne
pipi765 27.01.2012 17:40
dobry przepis
mehia 15.02.2011 18:26
super
mehia 15.02.2011 18:26
super
mehia 15.02.2011 18:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak