Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 30- 40 dag
mąka 1 szklanka
jajko 1
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierogi

Twaróg zemleć, lub rozdrobnić blenderem na gładką masę, dodać jajko, cukier waniliowy, masło, mąkę, wymieszać dokładnie. Jeżeli masa będzie zbyt lejąca, dodać odrobinę mąki (dodawać stopniowo łyżką). Wyrobione ciasto dzilimy na części i z każdej formujemy wałek i kroimy ukośnie jak kopytka. Wrzucamy partiami na lekko osolony wrzątek, po wypłynięciu gotujemy ok 2-3 minuty.
Podawać z cukrem, masłem, śmietaną, lub zrumienioną na maśle bułką tartą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.03.2011 22:32
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak