Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski pulchne z majrankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
żółtko jajek 2 szt
mąka 1/2 szkl
sól
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski pulchne z majrankiem

Ziemniaki obrać ugotować.Odlać i utrzec na gładką masę.Dodać przesianą tarta bułkę, żółtka, mąkę i majeranek, sól.Składniki wymieszać zagnieść miekkie ciasto.Toczyc z niego wałeczki i kroić tak jak na leniwe pierogi.Gotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody.Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smazoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 31.01.2013 20:23
mniam!!
Norgiusz 22.01.2013 17:23
extra
Marzena34 01.04.2012 08:38
fajne
joanna77 15.03.2012 13:56
super
cooleczka 14.03.2012 14:23
rzeczywiście ciekawy
fictor123 08.03.2012 10:23
ciekawy pomysl
okrysia 22.02.2012 17:40
o ciekawy przepis, wart wypróbowania.
Papryczka 05.02.2012 15:01
super
bursztynek 02.05.2011 23:35
może być smaczne
iza15 03.03.2011 16:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak