Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 20 dag
skórka z cytryny - otarta 2 lyżki
sok z cytryny 2 łyżki
proszek do pieczenia 2,5 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając stopniowo żółtka i jedno całe jajko. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, skórkę i sok z cytryny oraz ubitą pianę z pozostałych białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec około 45 minut w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 22.12.2012 08:17
pyszności
Iwusia 16.11.2012 17:32
pyszne ciasto
Aneta41 15.06.2012 21:16
bardzo lubie
olkaaa 30.05.2012 08:26
fajne
Ela15 06.05.2012 12:29
pycha
Seba 14.03.2012 09:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak