Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z kwasem ogórkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 5 dkg
mąka 2 łyżki
kwas ogórkowy 150 ml
śmietana 125 ml
koper
sól do smaku
cukier do smaku
dynia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z kwasem ogórkowym

Dynie pokroić w krótkie kluseczki, posolić i zostawić na godzinę, Tymczasem udusić w maśle posiekaną cebulę, wycisnąć lekko dynię, wrzucić do cebuli, wlać kwas ogórkowy i nieco wody, gotować pod przykryciem. Gdy dochodzi dynia, wlać rozkłóconą mąkę ze śmietaną, wsypać sporo kopru, doprawić do smaku solą, kwasek i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 22.01.2012 22:18
oooooooooooooo
Agnik 29.09.2011 21:21
coś na kolację
mikrusiak 02.01.2011 19:51
wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak