Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z kurek do schabowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 15 dkg
pomidor 1 sztuka
bulion drobiowy 1/2 szklanki
masło 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża 1 łyżka
wino białe wytrawne 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z kurek do schabowych

Na rozgrzanej oliwie połączonej z 2 łyżkami masła podsmażyć rozdrobniony czosnek, umyte i sparzone posolonym wrzątkiem kurki, obrany i pokrojony w kostkę pomidor. Zalać winem oraz bulionem, dusić 3-4 minuty. Dodać pozostałe masło i bazylię, doprawić solą i pieprzem. Usmażone kotlety polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 24.04.2011 21:49
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak