Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka piernikowo-czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 szt
cukier 20 dag
masło 1 łyżka
mąka 25 dag
mleko 1 szklanka
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
dżem 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka piernikowo-czekoladowa

Jajka utrzeć z masłem i cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao , mleko i przyprawę do pierników, wymieszać. Ciasto wylać na przygotowaną formę i upiec w 170 stopniach około 50 minut. Gdy przestygnie przeciąć na pół i posmarować dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 30.10.2012 18:07
pycha
Andysz 20.04.2012 18:27
Fajna;))
olkaaa 18.01.2012 07:36
ciekawe
Iwona51
Iwona51 15.01.2012 13:10
pycha
olkaaa 01.01.2012 11:32
bardzo ciekawy pomysł
zuzanna_z 29.12.2011 11:10
pycha
ewaa 01.06.2011 21:18
lubie takie pierniki, są pyszne
halina17 02.01.2011 18:56
Smaczny piernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak