Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe siekane nadziewane serem pleśniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka podwójna duża
sól
pieprz
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
bułka czerstwa 1
ser pleśniowy ok 100 g lub więcej
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe siekane nadziewane serem pleśniowym

Mięso opłukać, bardzo drobno posiekać nożem, dodać sól, pieprz, bułkę namoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą, jajko, bułkę tartą. Wszystko wymieszać na gęstą masę. Ser pleśniowy pokroić na małe kawałki. Z masy formowaćna dłoni placki, nakładać na każdy ser pleśniowy, formować okrągłe kulki, dośc spore. Wykładać do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, po wyłożeniu wszystkich kotletów polać każdy odrobinąoleju i zapiec w piekarniku w 180 st przez ok 30 min, następnie przykryć naczynie pokrywką i piec jeszcze 5 minut w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 12.08.2011 21:19
smaczny pomysł
lolek09 04.01.2011 13:58
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak